Pimastuikkelin matka maailmassa

sunnuntai 7. joulukuuta 2008

Joulu lähestyy


Tässä illan pimeinä tunteina tämä äiti tajusi, että joulu lähestyy ja meillä on kaikki valmistelut tekemättä.. Nyt sain joulukortit väännettyä (eli niitä kaupan kortteja ei sitten tuu) ja yksi kivi vierähti kipeiltä hartioilta.

Kaiken tohinan keskellä on kuitenkin ehditty lueskella kirjojakin.. Pinja osaa jo ihanasti "lukea".. Itse käännetään sivut ja joka kuvalle jutellaan kovasti. Nyt loppuviikon aikana neiti on hokannut kiljumisen. Aivan sama onko joku asia tosi kivaa, vai ottaako päähän, neiti kiljuu kovaa ja korkealta. Tässä on itse kunkin tärykalvot vaarassa :)

Itsepäisyyspäivää vietettiin mummun ja vaarin luona, ensimmäistä ja viimeistä kertaa noin suuresti rutiineista ja rytmeistä poiketen. Isi oli illan töissä, joten me tytöt oltiin mummulassa koko ilta.. Tarkoitus oli laittaa Pinja siellä nukkumaan makuupussiinsa ja sitten siirtää vaan omaan sänkyyn, kun koittaa kotiinlähdön aika. Onneksi on lyhyt matka, että voi laittaa neidille vaan pipon ja toisen makuupussin ja hilpaista ylämäkeen.

Ihan näin yksinkertaisestihan ei sitten onnistunut tuo ilta. Pinja selvästi sisäisti mitä tuo itsepäisyyspäivä tarkoittaa ;) Nukkumaan neiti ei suostunut sitten millään, taisi olla pitkälti kolmatta tuntia ennen kuin nukahti.. (Eli se niistä linnanjuhlista, Abreulla taisi olla keltainen puku, vai miten se meni?!) Noh, sitten herättiinkin tavallisesta poiketen tunnin päästä syömään.. Sitten kahden.. Kotiin asti päästin (kolmelta aamuyöllä) ilman että neiti heräs, mutta kun minä sain pään tyynyyn alkoi itku. Itse siis sain unenpäästä kiinni vasta neljän kieppeillä (onneksi luovutin mummulassa jo klo 23 ja torkuin siellä), mutta neiti päättikin herätä jo kuudelta uudestaan syömään.. Eikä siinä kaikki, seiskan jälkeen alkoi sellainen kiljunta, että ylösnousua sain venytettyä ainoastaan puoli kahdeksaan. Täytyy sanoa, että tämä sunnuntai on mennyt silmät ristissä :D

Näihin sanoihin, näihin tunnelmiin: 6.12.2008 tuli ensimmäinen ja viimeinen vastaavanlainen rytmirikko, jos tämä äiti on heräämisvuorossa seuraavana aamuna :)

1 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu